Bizmiq er baseret på en 100% danskudviklet

Chatbot-platform

Kunstig intelligens og Chatbots er noget, som mange ønsker implementeret i deres forretning. 

MIQ™ har siden 2017 udviklet en Chatbot-platform, som er danskudviklet – og som ikke benytter sig af de store tech-virksomheders teknologier, der ellers dominerer hos mange udbydere.

Vi ønsker at sikre vores kunders data, således at de ikke ender i fælden hos social media- og søgemaskine-giganterne. De kigger rigeligt med i forvejen.

HVAD ER EN CHATBOT?

Der er ikke noget nyt i ChatBots. Lige så længe som mennesker har kunnet fantasere, om at kunne snakke til en maskine, har idéen om en digital assistent eksisteret. Langt de fleste anvender Chatbots dagligt, måske uden egentlig at vide det.

Har du mødt Siri? Alexa? Watson?

De er alle eksempler på digitale robotter, man kan snakke – chatte med. En Chatbot er et computerprogram, du kan kommunikere med via tekst eller lyd. Det er en digital assistent, der er skabt til, at hjælpe dig og din virksomhed, ved at benytte kunstig intelligens og ved at designe dialoger til at løse helt specifikke opgaver. Formålet med denne digitale assistent kunne være, at hjælpe brugeren med en bestemt opgave, som f.eks. at finde et produkt, svare på ofte stillede spørgsmål, eller finde frem til en bestemt type information. En Chatbot har brug for en platform, som den kan eksistere på. Et eksempel er Facebooks messenger

– et program, som de fleste af os har, og som vi bruger til at kommunikere med hinanden med – og med Chatbots, som bliver mere og mere udbredte på tjenesten. Antallet af Chatbots er stærkt stigende på verdensplan, og det er de allerstørste virksomheder, der går all in på teknologien, som f.eks. Google, Apple, Amazon, IBM og Facebook. De ser de digitale assistenter, som måden at kommunikere med computeren, tablets, smartphones, højtalere mm. på nu, og i fremtiden. Chatbots er i dag, hvor websider og internettet var i slut 90’erne, men udviklingen går stærkere end nogensinde, og inden længe skal virksomhederne forholde sig til, hvordan de vil implementere dem.

Områder hvor man bruger Chatbots i dag.

Human Resource

Se hvordan Bizmiq kan hjælpe i HR-afdelingen under ansættelsesprocessen

Sale & Service

Bizmiq spidskompetence er at tage udgangspunkt i de kunder Bizmiq kommunikerer med.

Company Data Expert

Alle virksomheder gemmer på ubrugte data i dag. Her viser Bizmiq et eksempel på, hvordan den kan bruge dem.

GDPR

Hvordan kan man håndtere GDPR? Bizmiq hjælper med at servicere brugerne via selvbetjening.

Forståelse af Kunstig Intelligens
(NLU – Natural Language understanding) i en Digital Assistent fra MIQ

De fleste Chatbots i dag er det man kalder scriptede Chatbots. Det hedder de fordi, at ideen bag dem er at skrive et manuskript, som den skal følge.  

Dette er grundprincippet, og den mest sikre måde at styre dialogen på. Men det er også den mest låste – dvs. hvis brugeren på nogen måde afviger fra manuskriptet, så er Chatbotten hjælpeløs. Derfor er man som udvikler af Chatbots nødt til at forsøge, at forudse alle tænkelige scenarier, hvis målet er at lave en Chatbot der virker intelligent.

Eks. på en scriptet Chatbot

Chatbot: Er du interesseret i at vide noget om ledige stillinger hos os?
 (brugeren vælger)

Chatbot: (hvis ja): Du kan læse en masse om os, som arbejdsplads på vores hjemmeside. Her finder du også ledige stillinger hos os.

Chatbot: (hvis nej): Det er helt ok. Er der andet du vil vide noget om?

Eksempel på et ”beslutningstræ” hos en Chatbot. Disse scripts bliver ofte meget hurtigt uoverskuelige med risiko for fejl som får den til at virke uintelligent.

NLU – Natural Language Understanding gør chatbotten i stand til at forstå hvad brugeren skriver, uden at den på forhånd ved hvad der bliver skrevet. Men sprog er noget af det mest komplekse vi kan lære en robot, så den skal guides.
Det gør vi med en MIQ-assistent ved at ”fodre” den med emner, og variationer af inputs inden for det samme emne. For at bruge ovenstående eksempel, så har vi et svar fra assistenten som vi gerne vil kommunikere til brugeren.

Vi står dog med samme udfordring som før: Vi kan ikke sige noget om på forhånd, hvordan brugeren vil formulere sit input for at få dette svar, og chancen for at han eller hun vil skrive det lige netop sådan, er minimal. Det er her den Kunstige Intelligens kommer i spil – den sørger for at vi som dialog-designere, ikke behøver at fortælle alt hvad den kan risikere, at skulle svare på.

Det gør vi ved at give assistenten et fingerpeg om, hvordan spørgsmål som leder til det svar vi vil give, kan se ud. 

MIQ-assistent: ” Du kan læse en masse om vores arbejdsplads på vores hjemmeside . Her finder du også ledige stillinger hos os.”

Så emnet her er altså fakta om virksomheden som arbejdsplads. Altså job. Dette emne kalder vi en intention fra brugeren (Intent) – det er brugerens intention, at få information omkring job på arbejdspladsen.

I eksemplet fra den scriptede Chatbot kom dialog-designeren med et bud på hvilket ønsker fra brugeren,
der kunne lede hen til dette svar:

Chatbot: ” Er du interesseret i at vide noget om ledige stillinger hos os?”
For at omskrive dette til et passende input fra brugeren, kan det skrive sådan:

Bruger: ”Jeg er interesseret i at vide noget om ledige stillinger hos jer”

Undersøgelser viser at 55% af os gerne vil tale med en Chatbot!

 

– hvis de kommer frem til samme resultat som ved, at tale med et menneske!

Vil vi gerne tale med en Chatbot eller en digital assistent, hvis den kommer frem til samme resultat, som ved at tale med et menneske. Og endnu vigtigere er det, at den med tiden kan give en bedre, og hurtigere hjælp til brugeren, fordi den bliver virksomhedens ekspert, internt og eksternt.

Kilde LivePerson

 

Virker en Chatbot

interessant?

Ønsker du at høre mere om ideer til, hvordan vi sammen kan implementere en Chatbot hos jer, er du meget velkommen til at kontakte os via kontaktformularen til højre. 

MIQ APS
CVR: 38885189
+45 3939 4050
hello@miq.ai

Sjælland
Business Centre Raadhuspladsen
Raadhuspladsen 16
København 1550

Jylland
Snaremosevej 23D
7000 Fredericia

BIZMIQ
Events
Blog